Bijna iedereen met zuidelijk bloed heeft een zwak voor voorveranda’s. Niet alleen staan we erom bekend in het Zuiden, maar we weten ook hoe we er het beste van kunnen maken. Het eerste huis dat mijn man en ik kochten, op de rijpe leeftijd van 23 jaar, was in Spokane, WA, waar we gestationeerd waren. Het was een nieuw gebouwde Craftsman ranch met een voorporch. Ik zette meteen een paar witte schommelstoelen en planten in potten neer, zoals de traditie was in mijn opvoeding in Carolina. Maar de buren dachten dat we gek waren! We zaten daar naar de mensen te zwaaien, en terwijl sommigen het gebaar terugstuurden (waarschijnlijk andere zuidelijke transplantanten), staarden anderen ons bevreemd aan.

Waarom een Veranda kopen?

Zo zie je maar dat mensen die in Tidewater Virginia en de rest van het Zuiden wonen, voorveranda’s zien als een manier om met mensen in contact te komen. Niet alleen onze buren, maar ook onze eigen families. We kunnen kijken naar onze tieners die basketballen op de oprit, of naar onze kleinkinderen die op driewielers langs de stoep drentelen. We kunnen er samenkomen voor een lang afscheid (nog zo’n zuidelijke traditie) na familievakanties.

Voorveranda’s zijn nu populair bij zowel nieuwbouw als renovatie, omdat huiseigenaren in Hampton Roads op zoek zijn naar een sterker gemeenschapsgevoel. Maar zelfs de meest introverte huiseigenaar – die misschien niet op de veranda gaat zitten tijdens de piekuren voor voorbijgangers – kan nog steeds de esthetische kwaliteiten van voorveranda’s waarderen. Mensen zijn vaak verbaasd wat een verschil het toevoegen van een voorporch maakt op hun huis. Ze maken het mogelijk om architectonische details toe te voegen aan zowat elke stijl van huis, en de bestaande look aan te vullen of te transformeren. Zelfs een kleine portiek kan een grote hoeveelheid stijl en functie toevoegen.

Hier zijn enkele belangrijke redenen om een veranda aan uw huis toe te voegen:

Uitstraling
Het valt gewoon niet te ontkennen dat een voorporch iets moois is om te zien. Soms is het een kwestie van het vervangen van een kleine, gedateerde voorporch door een grote nieuwe. In andere gevallen wordt een huis met een vlakke gevel en weinig karakter een pronkstuk door de dimensie en het karakter van een extra voorporch. Meestal zijn ze HET centrale punt van het huis. Normaal gesproken predik ik dat de voordeur het middelpunt is, en dat kan nog steeds waar zijn, afhankelijk van de diepte en stijl van uw veranda, maar soms wordt de veranda uw nieuwe middelpunt. Vaak gaat uw oog als eerste naar de gevel of de kolommen, dus die bieden een prachtige gelegenheid om te verfraaien. In de afbeelding hierboven wordt een klein, rechthoekig huis een kunstwerk met een nieuwe veranda en uniek houtwerk in de gevel.

Lees meer via:

veranda
veranda willems
willems veranda
domicilie veranderen
veranda antwerpen
toetsenbord veranderen
uur verandering
verandering
zonwering veranda
hotmail wachtwoord veranderen
veranda 4 saisons
veranda prijs
veranda prix
pauwels veranda
veranderen van energieleverancier
achternaam veranderen
de veranda antwerpen
moderne veranda
veranda prijzen
gmail wachtwoord veranderen
prix veranda
veranda belgique
veranda janssens
verandering uur
achtergrond foto veranderen
de veranda
demasure veranda
houten veranda
kind ten laste veranderen
la veranda restaurant
prijs veranda
restaurant veranda
veranda hainaut
veranda limburg
veranda moderne
veranda zonwering
veranderen synoniem
aanbouw veranda
de verandering mol
domicilie veranderen gevolgen
glazen veranda
janssens veranda
kostprijs veranda
la veranda
landelijke veranda
open veranda
pin code veranderen
tekst veranderen
veranda aanbouw
veranda en kit
veranda restaurant
adres veranderen
all seasons veranda
familienaam veranderen
greenhouse veranda
ip adres veranderen
kaakoperatie verandering gezicht
naam veranderen
naam veranderen op facebook
pincode simkaart veranderen
store veranda
veranda demasure
veranda inrichten
veranda modern
veranda overkapping
veranda platen
veranda retractable
veranderen van bank
voicemail veranderen
willems veranda’s
gesbo veranda
hoe verander je je voicemail
horrix veranda
outlook wachtwoord veranderen
pincode veranderen
polycarbonaat platen veranda
sds veranda
taal veranderen netflix
tuin veranda
tuinhuis met veranda
van bank veranderen
vanderbauwhede veranda
veranda aan huis
veranda aluminium
veranda bois
veranda bouwer
veranda engels
veranda hout
veranda meubels
veranda pauwels
veranda pergola
veranda piscine
aluminium veranda
deco veranda
hoe voicemail veranderen
instagram naam veranderen
lettertype veranderen
netflix land veranderen
pin code veranderen iphone
space veranda
synoniem verandering
tijd verandering
toiture veranda
veranda bouwen
veranda dakplaten
veranda kopen
veranda renovatie
veranda west vlaanderen
veranda zelfbouw
veranderen van job
verandering 6 letters
voornaam veranderen
wachtwoord gmail veranderen
zonwering veranda zelf maken
achternaam veranderen prijs
amenagement veranda
bulkmans veranda
cuisine veranda
cursor veranderen
debondt verandas
domicilie veranderen gent
domiciliëring veranderen
eg veranda
gesloten veranda 6 letters
google achtergrond veranderen
hondenhok met veranda
houten veranda aanbouw
moderne veranda aan huis
naam iphone veranderen
naam veranderen prijs
oogkleur veranderen
prijzen veranda
schuiframen veranda
screens veranda
seby veranda
startpagina veranderen
store pour veranda
toetsenbord veranderen naar azerty
veranda cuisine

Aanpassing

Lijkt uw huis op elk ander huis in de wijk? Of misschien ziet het eruit alsof de jaren ’60 er kwamen om te sterven. Een voorporch is uw kans om te moderniseren en op te vallen. De stijl van de veranda kan de stijl van het hele huis bepalen, dus u kunt gaan voor traditioneel, eigentijds, ambachtelijk, Victoriaans … welke stijl u altijd al gedroomd heeft. Of, als u bij uw huidige stijl wilt blijven, kunt u uw huisaannemer vragen een stijl voor te stellen die harmonieert met de rest van uw huis.

Omdat front porches zijn aangepast aan uw huis, krijg je om alles te kiezen, van grootte en vorm tot materialen. Maar concentreer u niet alleen op het uiterlijk – uw uiteindelijke keuze moet ook een afspiegeling zijn van hoe uw gezin de ruimte wil gebruiken (ontspanning? rustige ontspanning?), hoeveel van uw gazon u bereid bent op te offeren en natuurlijk uw budget. Hier is een mooie reeks ontwerpopties.

Onhandige architectuur verhelpen

 

Omdat ze zo aanpasbaar zijn, kunnen voorportieken een hele reeks architecturale zonden verhelpen. Op de foto hierboven, van een recente opdracht van Quality Built Exteriors, had een koloniaal huis een grote lege ruimte als ongelukkig middelpunt tussen de ingangsdeur en het kleine achthoekige raam. Quality Built creëerde een portiek dat niet alleen de architectuur visueel samenbracht, maar ook de praktische voordelen van een overdekte veranda bood. De klus omvatte ook nieuwe, aantrekkelijke vinyl veranda balustrades (onderhoudsvrij!).

Een voorporch is een manier om meer vierkante meters te krijgen tegen veel lagere kosten dan een extra kamer. Hier in Hampton Roads, waar de koude maanden zeldzaam zijn, kunt u tijdens de meeste seizoenen van de ruimte genieten. Een overdekte veranda is zelfs een plek om van het buitenleven te genieten als het regent – mijn man houdt ervan om buiten naar de neerslag te kijken en de vochtige lucht in te ademen. En als je van decoreren houdt, is het natuurlijk een leuke gelegenheid om meubels, vloerkleden en accessoires te vinden en ze samen te voegen tot een prachtige leefruimte buiten. (Lees zeker ook mijn vorig artikel over het inrichten van uw terras… dezelfde ideeën zijn van toepassing op een veranda)

Doorverkoopwaarde

De National Association of Home Builders heeft buitenverblijven aangemerkt als een “essentiële ontwerptrend”, waarmee een einde komt aan een 10-jarige stijging van het aantal verzoeken van huiseigenaren om voorveranda’s in nieuwe woningen. De aanvragen voor veranda’s zijn nu groter dan die voor garages in nieuwbouw! Dus ook al is de belangrijkste overweging om een voorporch toe te voegen uw eigen plezier, u kunt ook extra beloningen oogsten bij de wederverkoop. In het grootste deel van het land levert een veranda gemiddeld 84% rendement op de investering op, vooral in warmere klimaten zoals Hampton Roads.

Zelfs een bescheiden voorporch verbetert het gevoel van binnenkomst in uw huis. Een eenvoudige portiek kan gasten beschermen terwijl ze bij de voordeur wachten (en uzelf terwijl u uw sleutels bij elkaar zoekt). Het is een ontmoetingsplaats voor welkomstgroeten en afscheidsgroeten, die kan worden opgefleurd met een “welkom”-bord of -mat. Ik heb zelfs een bordje met “kom allemaal terug” dat van mijn achterporch leidt! Uw veranda is ook een handige plek om bagage van overnachtende gasten neer te zetten als u de auto uitlaadt, voordat u alles naar binnen brengt.

Een toenemend aantal huiseigenaren laat een overkapping plaatsen speciaal voor Amazon! Zoals je op de foto hierboven kunt zien – kerstcadeaus van Amazon op mijn eigen veranda, op een zeer regenachtige dag afgelopen december – zijn overdekte veranda’s een moderne noodzaak! Naast pakketten, zal het uw pizza bezorger droog te houden terwijl ze wacht op u om de bon te ondertekenen.

Energie-efficiëntie

Uw overdekte veranda houdt de directe zon weg van deuren en ramen (althans in de gebieden onder het dak!). Ook regen wordt op afstand gehouden. Deze kleine energiebesparing kan in de loop van de tijd oplopen. U zult ook merken dat de verf van uw voordeur langzamer verbleekt!

Voordat u begint met het plaatsen van een voorportaal, moet u het volgende in overweging nemen:

Regelgeving: Omdat een extra voorporch het uiterlijk van uw huis zal veranderen – en waarschijnlijk ook de voetafdruk van uw huis op het perceel – moet u misschien vooraf toestemming vragen aan uw vereniging van huiseigenaren en uw gemeente. Zorg ervoor dat uw aannemer de juiste vergunningen heeft! Quality Built Exteriors volgt de regels volgens het boekje, maar er zijn minder scrupuleuze huisverbetering bedrijven die er zijn, dus koper op zijn hoede!

Budget: Als een doe-het-zelf project, het toevoegen van een veranda kan zo weinig als een paar duizend dollar in materiële kosten. Natuurlijk neemt u een aanzienlijk risico, zowel qua regelgeving (zie boven) als qua structurele integriteit, dus ik adviseer om het werk uit te besteden, tenzij u zelf een achtergrond in de bouw heeft.

Hoeveel kost het om een voorporch aan uw huis te laten bouwen? Volgens Home Advisor varieerden de kosten voor het bouwen van een overdekte veranda van 200 vierkante voet in 2019 van $ 4.600 tot $ 22.000, of $ 10.500 gemiddeld. U kunt verwachten $ 23 tot $ 110 per vierkante voet te betalen, wat vloeren, treden, palen, reling, dakbedekking en meer omvat. Heb je niet dat veel zitten in de bank? Geen zorgen, zal Quality Built Exteriors financieren uw front veranda toevoeging, en elk ander huis verbetering project!